Krása a žaludek
Záleží na stravě, aby podle toho vypadal ženský obličej
Pařížský tisk věnuje v poslední době velkou pozornost a péči otázce, co má jisti žena, aby bylá krásná. Pozornost vzbudil Článek jednoho specialisty, který prohlásil, že většina červených nosů a nezdravé barvy kůže pochází od špatné stravy.
— Všechno je následkem nedostatku pravé míry v jídle — tvrdí specialista. — Kosmetika — pokračuje dále — přirozeně vyhledává prostředky, jak by byl člověk hezčím, ale daleko méně práce a více působivosti by všechny kosmetické prostředky měly, kdyby naše ženy znaly v jídle zlatou střední cestu.
Říká se, že tvář je obraz duše. Ale obrazem duše jsou též játra, ledviny a žaludek. A nechtějí-li ženy, aby jim zrcadlo ukazovalo jejich špatnou životosprávu, pak je třeba, aby jedly méně, ale dobře.
První podmínkou krásy jest podle specialistova názoru, vystříhati se tučných jídel a přesycenosti. Druhou pak je jisti co nejvíce ovoce a zeleniny, které obsahují rozličné výživné látky, jež jsou vytvořeny přímým vlivem slunce.
Mnohá jídla, která naše ženy považují za lahůdku a jimiž se v pravém slova smyslu přecpávají, pokládajíce je za nezbytná, ničí jejich krásu.
Tloušťka je nemoc, která pramení v nedostatku řádné pozornosti a řádného vztahu ke stravě.
K této zajímavé pro ženy anketě se přidala též majitelka jednoho z největších pařížských kosmetických institutů, jež mezi jiným praví: »Podle mého hlubokého přesvědčení naše ženy jedí příliš mnoho. Následek toho jsou opuchlé obličeje a unavené oči. A protože naše ženy rády hodují dobrým jídlům, klientela vzrůstá a naše obchody jdou skvěle.«
témata článku:
Diskuze k článku „Co by měla žena jíst, aby byla krásná? Vyzkoušejte triky našich prababiček!“