Rok 1886: Dojemný způsob, jak slavná herečka zachránila beznadějně zamilovanému mladíkovi život

rubrika: historické články / rodina, móda a životní styl, původně vyšlo: Slovan americký - 1886, autor neuveden.
Dá se z nešťastné a nenaplněné lásky zemřít smutkem? Historický článek z roku 1886 vás seznámí s příběhem hluboce zamilovaného studenta, který k tomu neměl daleko. Cíl jeho marné lásky, slavná herečka z Paříže, naštěstí vymyslela skvěle fungující lék.
Následující text pochází z roku 1886

Vyléčen z lásky.

Pařížské listy přinesly onehdy zajímavou historku o tom, kterak slavná herečka paní Judicová vyléčila mladíka, jenž byl k ní zahořel láskou, z neblahé této vášně.

V malém venkovském městě roznemohl se sedmnáctiletý studentík, jediné dítě velice zámožných rodičů. Umění lékařské zdálo se marným a rodičové nevěděli si rady. Mladý pacient zdráhal se tvrdošijně udat, co mu vlastně chybí.

Konečně jednoho jitra nalezla matka jeho pod poduškou fotografii paní Judicové v kosti mu z prvního aktu známé komedie “Lili”. Matka snadno uhodla nyní vlastní příčinu nemoci, počala hocha vyslýchat a ten vskutku po dlouhých okolcích se přiznal, že je na smrt zamilován do paní Judicové.

Prosby, domluvy, rozumové důvody byly marny, nemocný chřadl čím dál tím víc. Zoufalá matka nevěděla co počít. Konečně odhodlala se k rozhodnému kroku, sebrala se, vzala s sebou značnou sumu peněz a odjela do Paříže. Hned z nádraží dala se dovést do bytu paní Judicové.

Stěžovala si umělkyni na neblahou vášeň svého syna a tázala se jí, zdali by nechtěla lásku jeho vyslyšet. Umělkyně žasla nad nabídkou dámy z venkova. Toliko z ohledu na mateřskou její bolest neodpověděla na žádost její s onou bezohledností, k jaké měla plné právo a se vší zdvořilostí jí vysvětlila, že to co žádá jest nemožno.

Avšak když byla samotna, připadla jí myšlenka, že by vskutku mohla vyléčit blouznivého mladíka z jeho náruživosti. Odebrala se se svými dítkami do města kdež chorý meškal a představila se mu v kostumu ze třetího jednání “Lili”, v kostumu — babičky.

Představila mu svoje dítky, objala jej mateřsky a vyslovila mu svoje politování, že nemůže lásku jeho opětovat, v náhradu pak darovala mu svoji fotografii jakožto babička. Vyzvala jej zcela přátelsky, aby až se pozdraví, navštívil ji v Paříži, její děti prý to zajisté velice potěší.

Mladý blouznivec byl vyléčen.


Původní zdroj historického článku:
Slovan americký - 1886, autor neuveden.


témata článku:
datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
14. dubna 2023


Diskuze k článku „Rok 1886: Dojemný způsob, jak slavná herečka zachránila beznadějně zamilovanému mladíkovi život“



 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.