Rok 1907: Kvůli penězům se oženil se svou babičkou!

rubrika: historické články / rodina, móda a životní styl, původně vyšlo: Národní listy - 1907, autor neuveden.
Lidé občas vymýšlí skutečně podivuhodné plány, aby se snadno dostali k penězům. Historický článek z roku 1907 vás seznámí s vychytralým plánem, pomocí kterého se jistý muž chtěl dostat k bohatému dědictví. Plán to byl sice relativně složitý, ale jak vám ukáže článek, tak nakonec skutečně vyšel.
Následující text pochází z roku 1907

Oženil se se svou babičkou.

Mr. Thomas Hugh Allison z Manlinsu dokázal, co se posud málokterému. smrtelníku podařilo: vzal si totiž svou babičku za manželku.

Jest to asi vrcholem všeho, co kdy bylo v honbě za dědictvím nebo věnem podniknuto. Ženich své babičky jest zdatný, mladý muž a obchodník, jenž má kromě toho také velkou zálibu pro sport. Ještě před sedmi lety byl se svou sestrou pokládán za universálního dědice velkého jmění dědečka dra. Buffuma z Rochesteru.

Dr. Buffum přežil ženu a děti a různé sváry odcizily jej také vnukům. Když miss Allisonova se proti jeho vůli provdala za jistého holiče, vydědil ji a se svým vnukem se rozešel proto, že si Thomas Allison vydržoval závodní koně. Popuzen touto lehkomyslností vnukovou prohlásil, že se ještě jednou ožení, aby takto vnuka připravil o dědictví.

Thomas Allison však nehodlal pozbýti tolik peněz a vymyslil rafinovaný plán, abys starocha přelstil: jeho milenka měla se provdali za dědečka!

Neméně praktická dívka seznámila se se starým pánem, chovala se k němu něžně a konečně r. 1900 pojal osmdesátiletý mladou dívku za choť. Před rokem dr. Buffum zemřel a jeho mladá choť se stala universální dědičkou.

„Potom“, vypravoval mr. Allison se smíchem, „vyčkala mladá dáma, kterou jsem nazýval „babičkou“, obvyklou dobu a nyní jsme uzavřeli sňatek. Moje choť trvala ostatně na tom, aby se polovice dědictví postoupila mé sestře a tak se i stalo.“


Původní zdroj historického článku:
Národní listy - 1907, autor neuveden.


témata článku:
datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
12. října 2023


Diskuze k článku „Rok 1907: Kvůli penězům se oženil se svou babičkou!“



 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.