Kdo mnoho kořaly pije, nesmí si stěžovat na drahotu masa
— tak píše v Čechách vycházející německý agrární list a zaznamenává:
„Roční spotřeba alkoholu v Rakousku: 20 milionů hektolitrů piva v ceně 600 mil. korun, za 340 mil. korun kořalky, za 10 mil. kor. likérů a šumivého vína a za 750 mil. kor. vína.
Spotřebované lihové nápoje mají cenu 1720 milionů korun, kdežto veškeren obchod dobytkem k účelům jatečným jen 1000 milionů korun obnáší.
Kdyby se méně alkoholu požívalo, snadno by se mohlo více masa jisti, které jest potravinou výživnou. Dokud lid tak mnoho za kořalu vydá, dotud si nesmí stěžovat na drahotu masa.“
— Tolik agrární list. Je to zajisté pádný důvod k popření drahoty masa.
témata článku:
Diskuze k článku „Rok 1913: Pijete alkohol? Tak si nestěžujte, že nemáte peníze na drahé potraviny“