Rok 1932: Čím si Adolf Hitler získal srdce německých žen? Každé slíbil ženicha!

rubrika: historické články / zajímavosti, původně vyšlo: České slovo - 1932, autor Dr. E. S.
Dnešní politici před volbami občas slibují voličům zcela nereálné věci. To ale není nic proti tomu, co svým voličům, přesněji řečeno voličkám, slíbil ve volbách v roce 1932 Adolf Hitler. Více se o jeho volební kampani a „sňatkové kanceláři Hitler“ dozvíte v dobovém článku.
Následující text pochází z roku 1932

Hitler otevírá sňatkovou kancelář.

Žádné staré panny - každá pod čepec! Německé dívky v čele hakenkreuzlerské volební agitace. - Připravuje se »třetí císařství« a volby budou jen komedií. - Nová role generála Schleichera.

Z Düsseldorfu 27. července.

Mezi nejoblíbenější státníky a korunované hlavy u žen patří waleský princ a italský ministerský předseda Benito Mussolini. První je náramný fešák a určuje pánskou módu od kravaty až do ponožek. Mussolini se pak zalíbil starším dámám, že vydal nařízení proti mileneckým zálibám, zakázal hubičky po deváté hodině večer a doporučil všem mladým mužům, aby se ženili a uchovali si svou erotickou náruživost pro manželskou ložnici. Jsou-li Angličanky nadšeny elegancí svého budoucího krále, vidí Italky ve svém premiérovi záruku klidného rodinného života.

Co však je jejich obdiv a zanícení proti lásce, kterou nyní osvědčují německé ženy Adolfu Hitlerovi.

Chodíte-li po hlavních třídách města, v němž — není tomu dávno — řádil pověstný nepřítel žen Kürten, na každém rohu setkáte se s některou z těch moderních Amazonek, agitujících pro Adolfovo vítězství. Každá jako by si ho přivlastnila a její „Adolf” může mít od ní, co jen chce.

Jdeme po slavné rýnské promenádě „Schloss-Ufer” a právě před Loebbekovým museem nás zastavují. Jsou to zřejmě studentky na prázdninách, oči jim svítí nadšením a zapínají nám odznak s chichotem a veselými výkřiky „Heil Hitler”, jako by šlo o nějakou merendu.

Jiné prodávají dobrovolně Hitlerův list „Völkischer Beobachter”, občas utvoří skupinu a procházejíce městem zpívají hakenkreuzlerské bojovné písně. Ženy se staly nejbojovnějším předvojem Hitlerovy volební agitace.

Dámy jsou do Adolfa zamilovány až k zbláznění.

Hitler ovšem vůči ženám vydal slib, který až dosud neodvážil se učiniti ani největší diktátor dob minulých. Slíbil svému národu práci a chléb, ale to už vyhlásilo mnoho spasitelů lidstva všech směrů před ním a žádný z nich své slovo dosud nedodržel. Adolf Hitler se však odvážil slíbili svým ženám něco, co osobně nikdy nedodržuje, totiž: manželství.

Spolu se svojí pravou rukou dr. Göbbelsem prohlásil: „Dám každé z vás muže”. Jak by si tak nezískal tisíce dívek, čekajících trpělivě a většinou marně na své ženichy, neboť v Německu přebytek žen stává se přímo katastrofální.

A tak se tedy Adolf Hitler stal německým ženám zárukou brzkého provdání se a spojí-li žena tuto vyhlídku s otázkou revoluce, je přirozeno, že si přeje, aby převrat přítel zítra, ještě dnes večer a nejraději tak nejdéle za pět minut.

Hitler jako nástroj Viléma II.?

Nyní už se nikdo netají s tím, že Hitler připravuje návrat Viléma II. a vše spoléhá na to, že se stane zázrak a německý lid nedá o nedělních volbách hakenkreuzlerům většinu.

„Třetí císařství”, jak se nazývá už dnes v Hitlerových listech příští vládní období Německa, je ostatně připravováno tak, že volby budou vlastně jen komedií. Levicovým stranám je totiž každá agitace znemožněna a diktatura Papenova řádí proti nim zcela nemilosrdně.

Každá narážka na Hitlera způsobuje okamžitou konfiskaci listu.

Naděje na zákrok „Železné fronty”? Všechna vojenská moc je v rukou generála Schleichera, který patří mezi osobní přátele korunního prince a ještě v neděli s ním obědval ve vile na Wansee u Berlína a to tak, že o tom mluví dnes celé Německo.

Vše je proste dobře sehraná fraška, při níž vůdcové jsou dohodnuti a toliko dav je nechán na holičkách, aby rozhodl, vydán na pospas Hitlerově agitaci, pracující s humbukem a s velkou finanční silou. Co může se od něho čekati za vystřízlivění a prozíravost, když obrana je Pupenovou tyranií zmařena a nikdo si neví rady?

Odpůrci Hitlerovi zachovali se bezstarostněji, než opatrnost velela.


Původní zdroj historického článku:
České slovo - 1932, autor Dr. E. S.


témata článku:
datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
28. srpna 2023


Diskuze k článku „Rok 1932: Čím si Adolf Hitler získal srdce německých žen? Každé slíbil ženicha!“



 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.