Historické články: RECEPTY, VAŘENÍ A JÍDLO

Historický recept na skvělé moravské klobásy od našich prababiček: Dáte si rádi dobré klobásy? Máme pro vás…
Dáte si rádi dobré klobásy? Máme pro vás recept na pravé moravské klobásy z roku 1909.
Česká hospodyně 1909, autor neuveden.
Chemie, díky které funguje kypřící prášek do pečiva: Někteří lidé pokládají slovo chemie za…

Chemie, díky které funguje kypřící prášek do pečiva

[ téma: 1904, kuchyně, vaření, pečení, chemie ]
Někteří lidé pokládají slovo chemie za synonymum něčeho špatného a nebezpečného. Jak vám ukáže článek z roku 1904, tak bez chemie byste si nemohli vychutnat ani domácí koláčky nebo pečivo.
Epocha 1904, autor J. Samek.
Historické recepty na chlebový nákyp, hobliny a další sladká jídla z doby našich prababiček: Máte rádi sladké? Ochutnejte řadu historických…

Historické recepty na chlebový nákyp, hobliny a další sladká jídla z doby našich prababiček

[ téma: 1910, recepty, sladké, cukr, koláče ]
Máte rádi sladké? Ochutnejte řadu historických receptů z roku 1910, určitě si pochutnáte.
Česká hospodyně 1910, autor neuveden.
Jak brambory zachránily Evropu před hladem? Královskou lstí a znalostí lidské povahy: Brambory pokládáme za běžné jídlo, ale ještě…

Jak brambory zachránily Evropu před hladem? Královskou lstí a znalostí lidské povahy

[ téma: 1911, brambory, jídlo, francie, německo, hlad, krádež ]
Brambory pokládáme za běžné jídlo, ale ještě zcela nedávno je v Evropě nikdo neznal. Jak se z Ameriky brambory dostaly do Evropy a jak se podařilo přesvědčit nedůvěřivé zemědělce, že jsou brambory skvělou potravinou? V jedné zemi chytrostí a lstí, v jiné pomocí armády. Více v článku z roku 1911.
Epocha 1911, autor — Vý.
Recepty na dvacet různých omáček k hovězímu masu z dob našich prababiček: Jíte rádi omáčky? Zkuste některý z dvaceti…

Recepty na dvacet různých omáček k hovězímu masu z dob našich prababiček

[ téma: 1894, kuchařka, maso, omáčka ]
Jíte rádi omáčky? Zkuste některý z dvaceti receptů na omáčky k hovězímu masu z roku 1894.
Česká kuchařka 1894, autor Marie Axamitová.
Překvapivý život uvnitř sýru: Máte rádi sýr? Článek z roku 1907 vás…

Překvapivý život uvnitř sýru

[ téma: 1907, sýr, jídlo ]
Máte rádi sýr? Článek z roku 1907 vás seznámí s tím, jak moc živo je uvnitř každého poctivého ementálu.
Česká hospodyně 1907, autor neuveden.
Levné bezmasé recepty z doby první světové války: Hledáte inspiraci na levné jídlo bez masa? Zkuste…

Levné bezmasé recepty z doby první světové války

[ téma: 1917, recepty ]
Hledáte inspiraci na levné jídlo bez masa? Zkuste si něco připravit podle historických receptů z roku 1917, jistě si pochutnáte i dnes.
Česká hospodyně 1917, autor neuveden.
Moudrost našich prababiček: jak nejlépe uvařit vajíčka: Jste si jisti, že umíte tím nejlepším způsobem…

Moudrost našich prababiček: jak nejlépe uvařit vajíčka

[ téma: 1917, vajíčko, recept ]
Jste si jisti, že umíte tím nejlepším způsobem připravovat slepičí vejce? Nechte si poradit od našich prababiček v článku z roku 1917.
Česká hospodyně 1917, autor neuveden.
Jak si doma vyrobit cukr? Zkuste to z řepy podle receptu našich prababiček!: Zdá se vám cena cukru příliš vysoká? Zkuste si…

Jak si doma vyrobit cukr? Zkuste to z řepy podle receptu našich prababiček!

[ téma: 1917, cukr, recepty, řepa ]
Zdá se vám cena cukru příliš vysoká? Zkuste si ho vyrobit sami podle receptu z roku 1917.
Česká hospodyně 1917, autor neuveden.
Prababičky radí, jak správně uvařit bramory: Brambory jsou důležitou součástí našeho…

Prababičky radí, jak správně uvařit bramory

[ téma: 1917 ]
Brambory jsou důležitou součástí našeho jídelníčku, ale připravujeme je správně? Článek z roku 1917 vám poradí, jak brambory správně uvařit, aby byly co nejchutnější.
Česká hospodyně 1917, autor neuveden.
Listování: předcházející  | 23 | 24 [ 25 ]  26 | 27 další
Celkem 40 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.


Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.