Odkud pochází jednotlivá koření, jaká jsou nejzdravější a jakým bychom se měli vyhýbat?
[ téma: 1868, jídlo, vaření, recepty, koření, zdraví ]Máte rádi kořeněná jídla? V tom případě vás určitě zaujme historický článek z roku 1868, popisující odkud jednotlivá koření pochází a hlavně jaký mají vliv na lidský organismus.
O výživě lidského těla 1868, autor Karel Starý.Kuchařská škola pro svobodné muže
[ téma: 1929, vaření, muži, svatba ]Dnes je zcela běžné, že i muži dokáží vařit. V roce 1929 byl ale ještě svět jiný a proto existovaly speciální kuchařské kurzy, kde se tehdejší singles muži mohli naučit základy práce v kuchyni. Jeden takový kuchařský kurz pouze pro pány vám představí dnešní historický článek.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor Max Bernardi.Historie přípravy chleba od úplných začátků až do dnes
[ téma: 1903, chléb, jídlo, historie ]Chléb je již po tisíce let důležitou součástí lidské stravy. Článek z roku 1903 vám popíše jeho historii od úplných začátků.
Česká hospodyně 1903, autor neuveden.Rady našich prababiček jak si usnadnit práci v kuchyni
[ téma: 1929, recepty, vaření, pečení ]Dnes máme v kuchyni řadu elektrických pomocníků, dříve se naše prababičky musely spoléhat hlavně na svou šikovnost a zkušenosti. Máme tu pro vás řadu užitečných rad do kuchyně z roku 1929.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autorka Hanka.Recepty na dokonalé škubánky z doby našich prababiček
[ téma: 1894, recepty, vaření, mouka ]Máte rádi tradiční škubánky? Máme pro vás hned tři skvělé historické recepty z roku 1894, podle kterých si můžete tuto oblíbenou sladkou nebo slanou dobrotu připravit.
Česká kuchařka 1894, autorka Marie Axamitová.Recepty našich prababiček na přípravu masa a historický jídelníček na celý týden
[ téma: 1929, recepty, vaření ]Láká vás ledvinová pečeně nebo třeba filet à la Duckese? Zkuste si je připravit podle našich receptů z roku 1929. K tomu se navíc můžete při vaření inspirovat kompletním dobovým jídelníčkem na celý týden.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor neuveden.Historické recepty na zpracování rajčat nebo dýně a k tomu jídelníček na celý týden
[ téma: 1929, recepty, vaření, zelenina ]Dali byste si plněná rajská jablíčka nebo zavařenou dýni tak, jak jí připravovaly naše prababičky? Máme pro vás dobové recepty na jejich přípravu a k tomu kompletní jídelníček na celý týden z roku 1929.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor neuveden.Recepty našich prababiček na domácí medovinu a víno
[ téma: 1929, recepty, víno, alkohol, nápoje ]Máte rádi medovinu, nebo byste raději ochutnali domácí víno z lipového či bezového květu, hrušek nebo šípků? Na to vše pro vás máme původní historické recepty z roku 1929.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autorka Maruška.Víno v antickém Řecku - nápoj bohů, nebo něco na zkažení žaludku?
[ téma: 1902, víno, řecko ]Chuť a technologie zpracování vína se dob starověkého Řecka hodně změnily. Článek z roku 1902 vám ukáže, že nápoj který tehdy Řekové pili má do dnešního vína dokonalé chuti daleko.
Epocha 1902, autor A. Trahre.Darovat víno význačné osobě je tradicí již po tisíciletí (PR)
Ve starověkém Řecku bylo víno pokládáno za dar boha Dionýsa. Ten je v mytologii považován za boha vína a večírků. První zmínky o vínu se datují do let mezi roky 6000 až 5000 před naším letopočtem a jsou právě z Řecka. Ale toto prvenství se Řekům snaží upřít Gruzínci. Ti tvrdí, že první zmínky o vínu jsou z jejich území a jsou ještě o 2000 let starší.