Rádi si pochutnáte na výborném dortu? Máme pro vás řadu dnes již zapomenutých receptů na dorty z doby našich prababiček, podle kterých se dorty pekly v roce 1912.
Velká kuchařka 1912, autorka Magdalena Dobromila Rettigová.
Čím jste kdysi v Praze na trhu mohli zahnat hlad?
[ téma: 1902, praha, jídlo, restaurace, občerstvení, trh ]Stravujete se občas v nějakém rychlém občerstvení? Přečtete si, jaké jídlo a za kolik peněz jste si mohli koupit v roce 1902 v Praze na uhelném trhu.
Illustrovaný svět 1902, autor neuveden.Historické recepty na sladké dobroty ze švestek
[ téma: 1902, recepty, švestky ]Máte rádi švestky? Máme tu pro vás řadu historických švestkových receptů z roku 1902.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.Tři historické recepty na černého kubu - z chudých, bohatých a pražských rodin
[ téma: 1906, recepty, houby, jídlo ]Chtěli byste ochutnat, jak se houbový černý kuba v časech našich prababiček vařil v bohatých nebo naopak chudých rodinách? Zkuste si ho sami připravit podle receptů z roku 1906.
Jak má žena vařit, aby muž byl spokojen 1906, autor Florián Kudrnka.Recepty našich prababiček na zajíce pečeného, zajíce sekaného a zajíce na černo
[ téma: 1902, recepty, lov, zvěřina ]Máte rádi zaječí maso? Zkuste si ho připravit podle historických receptů z roku 1902.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.Ve kterých zemích se peče chléb hmyzu, kůry stromů nebo mechu?
[ téma: 1902, chléb, recept, pečení ]Máte rádi chléb a nebojíte se experimentovat? Historický článek z roku 1902 prozradí, na do jakých částí světa vyrazit pro chléb velmi nevšedních chutí.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.Jak se vyrábí margarín a jaká má zdravotní rizika
[ téma: 1910, jídlo, margarin, máslo, cena ]Chutná vám víc klasické poctivé máslo, nebo jste příznivci margarínů? Historický článek z roku 1910 vám podrobně popíše, jak se tehdy margaríny vyráběly a jaká byla s jejich konzumací spojená rizika.
Česká hospodyně 1910, autor neuveden.Historické recepty na přípravu zvěřiny
[ téma: 1902, recepty, lov, zvěřina ]Máte rádi zvěřinu? Máme pro vás historické recepty z roku 1902 na přípravu srnčího masa, koroptví, divokých kachen a hus. Vyzkoušejte a ochutnejte, určitě nebudete litovat!
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.Liebigův masový výtažek, kdysi nepostradatelná pomůcka většiny hospodyněk
[ téma: 1902, jídlo, maso, potraviny ]Používáte pro vaření nejrůznější polotovary a pomůcky? Jednu kdysi populární vám představí článek z roku 1902.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.