Máte rádi uzené maso? Zkuste si ho sami přípravit podle receptů na uzení masa bez kouře receptů z roku 1902. Historický článek vám také vysvětlí, jak uzení funguje a proč prodlužuje trvanlivost masa.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.Recepty na báječné zmrzliny z doby našich prababiček a pradědečků
[ téma: 1894, kuchařka, zmrzlina, osvěžení, léto ]Máte rádi zmrzlinu? Zkuste si podle historických receptů z roku 1894 připravit doma skvělou zmrzlinu přesně tak, jak si jí vychutnávali naši prapředci.
Česká kuchařka 1894, autor Marie Axamitová.Recept našich prababiček na dokonalou sekanou a karbanátky
[ téma: 1915, recepty, vaření, kuchařka ]Máte rádi sekanou nebo karbanátky? I méně zkušené kuchařky a kuchaři si je mohou zkusit připravit podle našeho historického receptu z roku 1915.
Kuchařka České dívky 1915, autorka Marie Holubová.Recepty našich prababiček na poctivé bramborové knedlíky s masem
[ téma: 1910, recepty, knedlíky ]Máte rádi bramborové knedlíky na slano? Máme tu pro vás řadu receptů na bramborové knedlíky z roku 1910, určitě je vyzkoušejte a ochutnejte.
Česká hospodyně 1910, autor neuveden.Zapomenutý recept z Francie: víno z brambor! Jak se vyrábělo?
[ téma: 1902, víno, francie, brambory ]Máte rádi víno a nebojíte se trošku experimentovat? Máme pro vás zajímavý historický francouzský recept z roku 1902, popisující výroku vína z brambor. Tak na zdraví.
Epocha 1902, autor Alois Erhart.Jak si vyrobit výborné domácí máslo? Prababičky poradí!
[ téma: 1901, recepty, máslo, mléko ]Chtěli byste si zkusit sami vyrobit máslo? Přinášíme vám návod z roku 1901, popisující správnou výrobu této nezbytné součásti každé kuchyně.
Česká hospodyně 1901, autor neuveden.Historické recepty na osvěžující meloun na maďarský způsob a ovoce v koňaku
[ téma: 1906, recepty, alkohol, ovoce, meloun ]Zní vám zajímavě mražený meloun s koňakem nebo ovoce nakládané v koňaku? Recepty našich prababiček z roku 1906 vám ukáží, jak si můžete takové dobroty doma připravit.
Jak má žena vařit, aby muž byl spokojen 1906, autor Florián Kudrnka.Borůvkové víno, zmrzlina, kompot a další borůvkové recepty z doby našich prababiček
[ téma: 1910, recepty, borůvky ]Máte rádi borůvky? Vyzkoušejte některý z borůvkových receptů z roku 1910 a ochutnejte borůvkové koláče, borůvkovou zavařeninu, zmrzlinu, víno nebo borůvkový kompot.
Česká hospodyně 1910, autor neuveden.Jak vypadá recept na nejlepší české knedlíky? Jako skvělá a vtipná báseň!
[ téma: 1906, recepty, vaření, humor, báseň, umění ]Milujete rádi dobré jídlo, máte smysl pro humor a dokážete ocenit povedený rým? V tom případě určitě vyzkoušejte náš recept na pravé české domácí knedlíky z roku 1906.
Jak má žena vařit, aby muž byl spokojen 1906, autor Florián Kudrnka.