Historické články: RECEPTY, VAŘENÍ A JÍDLO

Historické recepty na rychlé uzení masa bez kouře: Máte rádi uzené maso? Zkuste si ho sami…
Máte rádi uzené maso? Zkuste si ho sami přípravit podle receptů na uzení masa bez kouře receptů z roku 1902. Historický článek vám také vysvětlí, jak uzení funguje a proč prodlužuje trvanlivost masa.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.
Recepty na báječné zmrzliny z doby našich prababiček a pradědečků: Máte rádi zmrzlinu? Zkuste si podle historických…

Recepty na báječné zmrzliny z doby našich prababiček a pradědečků

[ téma: 1894, kuchařka, zmrzlina, osvěžení, léto ]
Máte rádi zmrzlinu? Zkuste si podle historických receptů z roku 1894 připravit doma skvělou zmrzlinu přesně tak, jak si jí vychutnávali naši prapředci.
Česká kuchařka 1894, autor Marie Axamitová.
Recept našich prababiček na dokonalou sekanou a karbanátky: Máte rádi sekanou nebo karbanátky? I méně…

Recept našich prababiček na dokonalou sekanou a karbanátky

[ téma: 1915, recepty, vaření, kuchařka ]
Máte rádi sekanou nebo karbanátky? I méně zkušené kuchařky a kuchaři si je mohou zkusit připravit podle našeho historického receptu z roku 1915.
Kuchařka České dívky 1915, autorka Marie Holubová.
Recepty našich prababiček na poctivé bramborové knedlíky s masem: Máte rádi bramborové knedlíky na slano? Máme tu…

Recepty našich prababiček na poctivé bramborové knedlíky s masem

[ téma: 1910, recepty, knedlíky ]
Máte rádi bramborové knedlíky na slano? Máme tu pro vás řadu receptů na bramborové knedlíky z roku 1910, určitě je vyzkoušejte a ochutnejte.
Česká hospodyně 1910, autor neuveden.
Zapomenutý recept z Francie: víno z brambor! Jak se vyrábělo?: Máte rádi víno a nebojíte se trošku…

Zapomenutý recept z Francie: víno z brambor! Jak se vyrábělo?

[ téma: 1902, víno, francie, brambory ]
Máte rádi víno a nebojíte se trošku experimentovat? Máme pro vás zajímavý historický francouzský recept z roku 1902, popisující výroku vína z brambor. Tak na zdraví.
Epocha 1902, autor Alois Erhart.
Měli bychom jíst koňské maso?: Nad touto dodnes kontroverzní otázkou se…

Měli bychom jíst koňské maso?

[ téma: 1910, maso, jídlo, zdraví, koně ]
Nad touto dodnes kontroverzní otázkou se zamýšlí historický článek z roku 1910. Přečtěte si, k jakým zajímavým výsledkům tehdy došel.
Česká hospodyně 1910, autor neuveden.
Jak si vyrobit výborné domácí máslo? Prababičky poradí!: Chtěli byste si zkusit sami vyrobit máslo?…

Jak si vyrobit výborné domácí máslo? Prababičky poradí!

[ téma: 1901, recepty, máslo, mléko ]
Chtěli byste si zkusit sami vyrobit máslo? Přinášíme vám návod z roku 1901, popisující správnou výrobu této nezbytné součásti každé kuchyně.
Česká hospodyně 1901, autor neuveden.
Historické recepty na osvěžující meloun na maďarský způsob a ovoce v koňaku: Zní vám zajímavě mražený meloun s koňakem…

Historické recepty na osvěžující meloun na maďarský způsob a ovoce v koňaku

[ téma: 1906, recepty, alkohol, ovoce, meloun ]
Zní vám zajímavě mražený meloun s koňakem nebo ovoce nakládané v koňaku? Recepty našich prababiček z roku 1906 vám ukáží, jak si můžete takové dobroty doma připravit.
Jak má žena vařit, aby muž byl spokojen 1906, autor Florián Kudrnka.
Borůvkové víno, zmrzlina, kompot a další borůvkové recepty z doby našich prababiček: Máte rádi borůvky? Vyzkoušejte některý z…

Borůvkové víno, zmrzlina, kompot a další borůvkové recepty z doby našich prababiček

[ téma: 1910, recepty, borůvky ]
Máte rádi borůvky? Vyzkoušejte některý z borůvkových receptů z roku 1910 a ochutnejte borůvkové koláče, borůvkovou zavařeninu, zmrzlinu, víno nebo borůvkový kompot.
Česká hospodyně 1910, autor neuveden.
Jak vypadá recept na nejlepší české knedlíky? Jako skvělá a vtipná báseň!: Milujete rádi dobré jídlo, máte smysl pro humor…

Jak vypadá recept na nejlepší české knedlíky? Jako skvělá a vtipná báseň!

[ téma: 1906, recepty, vaření, humor, báseň, umění ]
Milujete rádi dobré jídlo, máte smysl pro humor a dokážete ocenit povedený rým? V tom případě určitě vyzkoušejte náš recept na pravé české domácí knedlíky z roku 1906.
Jak má žena vařit, aby muž byl spokojen 1906, autor Florián Kudrnka.
Listování: předcházející  | 29 | 30 [ 31 ]  32 | 33 další
Celkem 40 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.


Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.