Kroketky.
Šest velkých vařených zemáků se protlačí sítkem. Čtvrt libry másla se utře a sítkem protlačené zemáky se k němu přidají, roztlukou se do toho 4 celá vejce a přičiní dvě bílé rozstrouhané housky, trochu květu, pepře, rozstrouhané cibule; vše se dobře promíchá.
Pak se dělají kroketky na spůsob šištiček, omočí se ve vejci, obalí v housce, usmaží se a horké dají na stůl.
Zemákové chrupavky (kroketky).
Máslo se utře, smíchá se se strouhanými zemáky, osolí, opepří, rozmíchá a přistaví se k ohni, udělají se podlouhlé kroketky, usmaží se na másle a obloží se koláčky ze smažené housky.
Zemákové kroketky.
Osm uvařených velkých zemáků se sloupá a protlačí sítem. Půl žejdlíku smetany se promíchá se lžicí mouky, 6 žloutky a solí, k ohni postaví, ustavičně se míchá, a přidá k zemákům.
Když to bylo vystydlo, udělají se z těsta as na prst dlouhé šlejšky, ve vejci namočí, rozstrouhanou houskou posypou a před upotřebením rozloží na síto. Upekou se na másle do žluta a posypou se usmaženou petruželí.
témata článku:
Diskuze k článku „Milujete bramborové krokety? Vyzkoušejte recept na krokety z roku 1880“