Pravý domácí turecký med podle receptu našich prababiček

rubrika: historické články / recepty, vaření a jídlo, původně vyšlo: Česká hospodyně 1900, autor neuveden.
Chcete si zavzpomínat na své dětství, nebo hledáte recept na něco sladkého pro děti? Vyzkoušejte náš recept na poctivý turecký med z roku 1900. Určitě to bude větší dobrota, než když si v dnešní době koupíte turecký med někde v obchodě nebo na trhu.
Následující text pochází z roku 1900

Turecký med

Turecký med lze si doma snadno při pravili takto:

3 velké lžíce medu se se sněhem z pěti vajec a 42 dkg na prášek roztlučeného cukru za stálého míchání povaří.

Vaří se tak dlouho, až je směs hustá, načež zamíchá se do ní jader ze 100 kusů ořechů na hrubo rozsekaných.

Pak se směs natře v tlouštce 2 cm na oplatku a druhou se přikryje a mezi dvěma prkénky mírně slisuje, až vychladne.

Hotový turecký med se pak na čtverhranné kousky rozkrájí.


Původní zdroj historického článku:
Česká hospodyně 1900, autor neuveden.


témata článku:
datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
5. prosince 2019


Diskuze k článku „Pravý domácí turecký med podle receptu našich prababiček“



 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.