Recept na přípravu nejlepšího mokka.
Na pařížské L’université des Annales (jsou to přednáškové kursy pro elegantní svět a s universitou mají společné pouze jméno) přednášel nedávno dr. de Pomisue o tom, jak se vaří nejlepší mokka.
Uvedl recept z ostrova Martinique, kde prý se v tomto umění vyznají nejlépe no celém světě. Na šálek mokka se vezme 12 až 15 gramů zrnek, jež se jemně rozemelou a dají do filtru.
Vřelá voda se na rozemletou kávu nalévá pomalu, po lžičkách. Kávová konvice musí při tom státi v nádobě s vařící vodou.
Chceme-li připravili pouze jeden nebo dva šálky, musíme vzíti malý filtr, aby mletá káva zůstala pohromadě a voda jí mohla dobře proniknouti. Kdo chce vždy míti kávu dobrou, musí míti v zásobě celou sbírku filtrů podle potřeby, na dva, čtyři, šest atd. šálků kávy.
témata článku:
Diskuze k článku „Rok 1922: Recept na přípravu dokonalé moka kávy“