Následující text pochází z roku 1919
Medový punč.
Pro dvě osoby stačí 1 litr vody, 250 g medu, něco skořice, několik hřebíčků, jemně loupaná pomorančová neb citronová kůra a šťáva z jednoho citronu neb pomoranče.
Smíšenina se vaří a pěna sbírá, až ⅙ zbude. Pak se procedí plátýnkem, přidá kalíšek arraku. Hodí se vlažný i studený. V láhvi zatkané se udrží několik neděl.
Procezený papírem nabude jasnosti a skvělé barvy. Šťávu citronovou neb pomorančovou lze přidati po vaření tekutiny.
Původní zdroj historického článku:
Česká hospodyně - 1919, autor neuveden.
témata článku:
29. června 2020
Diskuze k článku „Stoletý recept na domácí medový punč“
Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!