Bonbony.
30 dkg cukru poleje se malým koflíkem vody, do které můžeme přidati rozličnou příchuť a svaří se při častém míchání, až se cukr hodně táhne.
Pak vyleje se na plochou mísu porcelánovou a rychle se tím míchá, až cukr ztuhne. Čisté prkénko z tvrdého dřeva posype se jemným cukrem, ztuhlý cukr rozválí se na placku a rychle krájí se z něj různé tvary, dokud je ještě vlahý, jinak by se drobil; oschlé bonbony balí se do různě barevného papíru hedvábného.
Čokoládové bonbony: cukr poleje se vodou a svařený smísí se na míse se 6 dkg strouhané čokolády.
Kávové bonbony: cukr poleje se koflíkem černé silné kávy.
Citronové bonbony: cukr otře se na kůře s citronu a poleje vodou.
Pomerančové bonbony: jako předešlé.
Vanilkové bonbony: do cukru přidá se trochu vanilky.
Malinové bonbony: as 5—6 lžiček malinové šťávy dá se do hodně svařeného cukru.
Podobně možno dělat bonbony ze všech šťáv ovocných.
témata článku:
Diskuze k článku „Zapomenutý recept na sladké domácí bonbony“