Zapomenutý trik, který zabraňuje plesnivění chleba

rubrika: historické články / recepty, vaření a jídlo, původně vyšlo: Illustrovaný svět 1903, autor J. B.
Stává se vám, že se na čerstvém chlebu vytvoří plíseň? Zkuste použít trik dávných pekařů z roku 1903, který by měl plísni na chlebu zabránit.
Následující text pochází z roku 1903

Aby chléb neplesnivěl.

Když jsme chléb z pece vybrali, naklademe bochníky do pytle od mouky a sice tak, aby hořejší části vždy ležely na sobě.

Pytel se pak zaváže a pověsí na vzdušném místě. Máme-li chleba upotřebiti, vyberou se bochníky den před tím, potrou kartáčem do vody ponořeným a položí do sklepa.

Prostředek tento zajišťuje, že chléb po několik týdnů nebude plísní napaden.


Původní zdroj historického článku:
Illustrovaný svět 1903, autor J. B.


témata článku:
datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
23. listopadu 2018


Diskuze k článku „Zapomenutý trik, který zabraňuje plesnivění chleba“



 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.