Následující text pochází z roku 1909
Omývání zašpiněných vajec.
Vejce, která se brzy spotřebují, mohou se umýti, ale vejce, která se mají uchovati na delší čas, nesmí se omýti, poněvadž se vodou odstraní rosolovitý povlak, jenž uzavírá póry vaječné skořápky.
Jakmile odstraní se tento povlak, je vnitřek vejce vysazen rozrušovacímu vlivu vzduchu. Omytá vejce jsou k uchováni tedy bezcenna, kdežto nemytými zdravými vejci, jsou-li něco špínou pokryty, dobré ceny docílíme.
Zašpinění vajec možno zameziti snadno, chováme-li koše k nošení vajec v největší čistotě.
Původní zdroj historického článku:
Česká hospodyně 1909, autor neuveden.
témata článku:
3. dubna 2019
Diskuze k článku „Proč by se čerstvá vajička neměla mýt“
Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!