Nápoje z medu.
Víno.
2 kg čistého medu smíchají s 1 kg cukru, na němž se utřela kůra ze 4 citronů, pak se šťávou ze 6 citronů (cukr se utluče). Smíšení děje se za tepla a když směs plně
vychladla, zamíchá se s 8 l vody. Pak se tekutina dá do soudku, zazátkuje a postaví do sklepa. Za 14 dní stáhne se směs do láhví, tyto se korkem zandají a nechají několik neděl ležeti.
Limonáda.
Rozpusť za účinného míchání 1½ libry medu v ¾ l vařící vody, rychle roztok ochlaď a vlej do láhví, dobře je zazátkuj a polož na led. Limonádu tuto možno požívati jako šťávy malinové k přilévání do sodovky.
témata článku:
Diskuze k článku „Domácí osvěžující nápoje z medu podle historických receptů“