Domácí osvěžující nápoje z medu podle historických receptů

rubrika: historické články / recepty, vaření a jídlo, původně vyšlo: Česká hospodyně 1901, autor neuveden.
Máte rádi med? Zkuste ochutnat medovou limonádu nebo medové víno podle receptů z roku 1901.
Následující text pochází z roku 1901

Nápoje z medu.


Víno.

2 kg čistého medu smíchají s 1 kg cukru, na němž se utřela kůra ze 4 citronů, pak se šťávou ze 6 citronů (cukr se utluče). Smíšení děje se za tepla a když směs plně vychladla, zamíchá se s 8 l vody. Pak se tekutina dá do soudku, zazátkuje a postaví do sklepa. Za 14 dní stáhne se směs do láhví, tyto se korkem zandají a nechají několik neděl ležeti.

Limonáda.

Rozpusť za účinného míchání 1½ libry medu v ¾ l vařící vody, rychle roztok ochlaď a vlej do láhví, dobře je zazátkuj a polož na led. Limonádu tuto možno požívati jako šťávy malinové k přilévání do sodovky.


Původní zdroj historického článku:
Česká hospodyně 1901, autor neuveden.


témata článku:
datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
29. června 2018


Diskuze k článku „Domácí osvěžující nápoje z medu podle historických receptů“



 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.