Ve kterých zemích se peče chléb hmyzu, kůry stromů nebo mechu?

rubrika: historické články / recepty, vaření a jídlo, původně vyšlo: Česká hospodyně 1902, autor neuveden.
Máte rádi chléb a nebojíte se experimentovat? Historický článek z roku 1902 prozradí, na do jakých částí světa vyrazit pro chléb velmi nevšedních chutí.
Následující text pochází z roku 1902

Různé druhy chleba.

Mexikáné pekou chléb z vajec trojího druhu hmyzu. K tomu cíli pěstují jistý druh ostřice, na niž zmíněný hmyz rád svá vajíčka ukládá. Vajíčka se se stébel rukama shrnují, čistí, suší, drti a prosévají a jako mouka do obchodu přicházejí. Chléb z této mouky upečený jest sice dosti dobrým pokrmem, má ale příchuť rybinou a jest nakyslý.

Jako za starých časů v dobách neúrody pekl se i u nás chléb z kůry, tak peče se ještě dnes na Kamčatce chléb z rozmočené smrkové a březové kůry.

Islanďané si seškrabují se skal tak zvaný islandský mech, melou jej na mouku a opékají na chléb a puding.

V Africe slouží jako přísada k mouce ze zrní sušené a rozmělněné kobylky. Na západním břehu anglickém sbírá se jistý druh mořské trávy, pere se a paří a konečně s moukou ovesnou na chléb spíká.


Původní zdroj historického článku:
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.


témata článku:
datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
13. srpna 2018


Diskuze k článku „Ve kterých zemích se peče chléb hmyzu, kůry stromů nebo mechu?“



 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.