Zapomenutý recept na zdravý nápoj z jablečných slupek

rubrika: historické články / recepty, vaření a jídlo, původně vyšlo: Illustrovaný svět 1903, autor neuveden.
Máte rádi jablka, ale zůstávají vám po nich nevyužité jablečné slupky? Zkuste si z nich připravit lahodný a zdravý nápoj podle historického receptu z roku 1903.
Následující text pochází z roku 1903

Nápoj z jablečných slupek.

Lahodný a zdravý nápoj možno připraviti si ze slupek jablečných, které se obyčejně odhazují.

Počínáme si při tom takto: do velikého kotle anebo jiné nádoby nalijeme as vědro vody, dáme na kamna nebo pec a nasypeme do něho několik litrů usušených slupek jablečných, které ponecháme tam tak dlouho, až změknou.

Potom tekutinu slijeme do kamenné nádoby, přidáme ½ kg. rozpuštěného cukru a asi 30 gr. kvasnic.

Vše ponechá se nepřikryté do rána státi. Nečistotu a na povrchu plovoucí částice kvasnic odstraníme a nápoj stáhneme do lahví, které se zazátkují.

Po několika dnech možno již nápoj piti.


Původní zdroj historického článku:
Illustrovaný svět 1903, autor neuveden.


témata článku:
datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
4. září 2018


Diskuze k článku „Zapomenutý recept na zdravý nápoj z jablečných slupek“



 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.