Víno v antickém Řecku - nápoj bohů, nebo něco na zkažení žaludku?

rubrika: historické články / recepty, vaření a jídlo, původně vyšlo: Epocha 1902, autor A. Trahre.
Chuť a technologie zpracování vína se dob starověkého Řecka hodně změnily. Článek z roku 1902 vám ukáže, že nápoj který tehdy Řekové pili má do dnešního vína dokonalé chuti daleko.
Následující text pochází z roku 1902

Jak připravovali víno před 2200 lety.

Aristotelés praví, že se víno vypařovalo zvláštním způsobem v kožených měších tak dlouho, až zbyly pouze krystally, které se potom rozpouštěly ve vodě podle potřeby.

Obyčejně se k takovému vínu přidávaly jehlice z cypřiše, myrtové plody, hořké mandle, med, atd, čímž víno nabývalo různých chutí. Aby se víno nekalilo a nezkysalo, přidávaly se k němu duběnky a vinný popel.

Jak vidno, měli staří Řekové asi zcela jiné žaludky než my.


Původní zdroj historického článku:
Epocha 1902, autor A. Trahre.


témata článku:
datum digitalizace historického článku a zveřejnění na internetu:
18. října 2018


Diskuze k článku „Víno v antickém Řecku - nápoj bohů, nebo něco na zkažení žaludku?“



 

Líbí se Vám naše původní historické články? Sledujte nás na Facebooku nebo pomocí RSS kanálu!




Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.