Maso z Argentiny mnozí lidé pokládají za jedno z nejlepších na světě a rádi si za něj připlatí vyšší cenu. Je ale skutečně dovážené argentinské maso lepší než maso z našich chovů? Historický článek z odborných řeznických novin z roku 1910 se vám pokusí vysvětlit, že maso z dovozu rozhodně lepší není.
Řeznické noviny - 1910, autor neuveden.Recepty na dokonalé houbové omáčky podle našich prababiček
[ téma: 1897, recepty, houby, omáčky ]Chodíte rádi do lesa sbírat houby a hlavně houby rádi jíte? V tom případě určitě vyzkoušejte některou z našich houbových omáček podle receptů z roku 1897. Čeká tu na vás několik různých houbových omáček, hříbkové omáčky, žampionová omáčka nebo dokonce lanýžová omáčka. Tak dobrou chuť.
Kuchařská kniha, sbírka vyzkoušených jídelních předpisů - 1897, autor spolek Domácnosť.Stoletý recept na domácí medový punč
[ téma: 1919, alkohol, recepty, med ]Hledáte něco dobrého na zahřátí, co vám v tomto mokrém a propršeném začátku prázdnin a dovolených zaručeně zlepší náladu? Vyzkoušejte recept našich prababiček na výrobu domácího medového punče, který pochází z roku 1919.
Česká hospodyně - 1919, autor neuveden.Plump pudink: recept na zapomenutou sladkou pochoutku
[ téma: 1924, recept, pečení, historie ]Máte chuť na něco dobrého a sladkého? Vyzkoušejte recept na plump pudink (nebo chcete-li puding či pudding), který původně vyšel už v roce 1924. Určitě vám bude chutnat stejně, jako kdysi našim prababičkám a pradědečkům.
Lidové noviny - 1924, autorka Marja.Úhoř podle receptů našich prababiček
[ téma: 1907, vaření, ryby, rybaření ]Jíte rádi ryby? Zkuste ochutnat pečeného nebo marinovaného úhoře podle receptu z roku 1907. Určitě si pochutnáte stejně, jako si na něm kdysi pochutnávali naši předci.
Česká hospodyně - 1907, autor neuveden.Mouka v uzeninách: takhle kdysi snižování kvality masných výrobků začalo
[ téma: 1913, maso, uzeniny, kvalita ]Vadí vám, že je v některých uzeninách pomalu více mouky než masa? Podobné snahy zlevnit výrobu uzenin na úkor kvality je starší, než by se dnes mohlo zdát. Článek z roku 1913 vám přiblíží, kde přidávání mouky do uzenin začalo a jak na to tehdejší zákazníci i soudy reagovaly.
Řeznické noviny - 1913, autor neuveden.Zapomenuté recepty na rychlá a chutná jídla z brambor
[ téma: 1919, recepty, brambory, vaření ]Chtěli byste ochutnat, jak se dob našich prababiček připravovaly brambory na pařížský, polský nebo třeba sicilský způsob? Můžete si to vyzkoušet podle našich šesti bramborových receptů z roku 1919.
Česká hospodyně - 1919, autor neuveden.Stoletý recept na přípravu domácí majonézy
[ téma: 1907, recepty, vaření, historie ]Chtěli byste ochutnat výbornou domácí žloutkovou majonézu podle receptu z doby našich prababiček? Díky našemu historickému receptu z roku 1907 to není problém.
Česká hospodyně - 1907, autor neuveden.Jaké výhody mají kombinované lednice? (PR)
Rozbila se vám současná lednice, nefunguje vám mrazák, nebo prostě jen zařizujete novou kuchyni? V každém případě byste měli zvážit, zda se vám nevyplatí investovat do kombinované lednice, tedy do té, která obsahuje i mrazák. Oproti externímu mrazáku má toto řešení mnoho výhod.
Kukuřice jako jídlo pro lidi? Ještě nedávno neznámá věc
[ téma: 1902, kukuřice, jídlo, stravování ]Máte rádi kukuřici? V tom případě vás jistě překvapí, že ještě za časů našich prababiček a pradědečků by u nás nikoho nenapadlo jí jíst! Více se o využívání kukuřice dozvíte v článku z roku 1902.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.