Zákon, zakazující pečení chleba z pšeničné mouky a omezující výrobu cukrovinek
[ téma: 1915, chléb, pečivo, zákon ]Válka přináší obyvatelstvu hlad a nedostatek surovin. V období první světové války to u nás vedlo k vyhlášení zákona, který výrazně omezoval výrobu pečiva z pšeničné i žitné mouky a přísně jeho prodej reguloval. Podrobnosti vám prozradí text z roku 1915.
Česká hospodyně 1915, autor neuveden.Koňské maso: nebezpečná, ale přesto některými lidmi vyhledávaná pochoutka
[ téma: 1919, kůň, maso, zdraví ]Dáte si rádi k jídlu koninu, nebo máte naopak k pojídání masa z koní odpor? Článek z roku 1919 vám popíše jaké vlastnosti, výhody a nevýhody koňské maso má.
Česká hospodyně - 1919, autor M. O.Převařené neboli přepuštěné máslo podle našich prababiček
[ téma: 1903, máslo, vaření ]Chcete si vychutnat nejlepší možnou chuť másla a navíc mu prodloužit trvanlivost? Zkuste si ho převařit podle historického receptu, který vám přináší článek z roku 1903.
Česká hospodyně 1903, autor neuveden.Recepty na dokonalé piškoty podle Magdaleny Dobromily Rettigové
[ téma: 1912, pečení, recepty, piškoty, Rettigová ]Jak chutnaly piškoty kdysi, než se začaly péct průmyslově? Vyzkoušejte řadu receptů na nejrůznější typy piškotů, které v roce 1912 vyšly v kuchařce od legendární Magdaleny Dobromily Rettigové.
Velká kuchařka - 1912, autorka Magdalena Dobromila Rettigová.Historické recepty na výborné domácí koblihy
[ téma: 1929, koblihy, recepty, pečení, sladkosti ]Máte rádi koblihy, ale ty dnes prodávané v obchodech vám nechutnají? Vyzkoušejte řadu osvědčených receptů na domácí jemné, bramborové i další koblihy z roku 1929.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor neuveden.Historický recept na dokonalé naložení a uzení vepřového masa
[ téma: 1904, recept, maso, uzení, nakládání ]Milujete poctivě připravené uzené maso? Zkuste si ho sami připravit podle receptu z roku 1904, podle kterého se vepřové maso nakládalo a udilo za dob našich prababiček.
Česká hospodyně 1904, autor neuveden.Borůvkové víno: zapomenutý domácí lék nejen na problémy se zažíváním
[ téma: 1904, borůvky, víno, recept ]Máte občas problémy se zažíváním nebo trpíte průjmy či nechutenstvím? Vyzkoušejte borůvkové víno, jehož recept vám přinášíme v historickém článku z roku 1904.
Česká hospodyně 1904, autor neuveden.Jak správně skladovat brambory? Zkuste to jako naše prababičky
[ téma: 1902, brambory, potraviny, skladování ]Nejste si jisti jak správně skladovat brambory, aby nezačaly klíčit ani plesnivět? Zkuste se řídit radami z roku 1902, které vám pomůžou s uchováváním brambor v zimě i v létě.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.Recepty na dokonalé knedlíky podle našich prababiček
[ téma: 1904, recepty, knedlíky ]Milujete tradiční české knedlíky? Vyzkoušejte tři knedlíkové recepty z roku 1904, na kterých si zaručeně pochutnáte.
Česká hospodyně 1904, autorka Marie Součková.