Historický recept na dokonalý zeleninový vývar a návod na jeho uskladnění
[ téma: 1929, recepty, vývar, vaření, domácnost ]Připravujete si v kuchyni svůj vlastní zeleninový vývar? Pokud vás zajímá, zda to děláte stejně jako se to dělalo za časů našich prababiček, tak si to můžete ověřit podle historického receptu z roku 1929.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor neuveden.Historický recept na dokonalé české kynuté buchty, podle kterého je zvládne připravit každý
[ téma: 1900, buchty, recept, pečení ]Kdo by neměl chuť na poctivé české kynuté buchty, které se doslova rozplývají na jazyku. Přesně takové, jaké kdysi pekly naše prababičky. Podle původního receptu z roku 1900 to zaručeně zvládnete. Navíc se dozvíte i návod na přípravu vlastního kypřícího prášku.
Česká hospodyně 1900, autor neuveden.Toč, michanky a desítky dalších zapomenutých receptů na bramborovou kaši
[ téma: 1880, recepty, brambory, vaření ]Dali byste si praženou kaši, šustky, kucmoch, michanky, toč, lepenici a další braborové kaše tak, jak je připravovaly dávné hospodyňky? Máme pro vás velkou řadu receptů z roku 1880, podle kterých můžete nejrůznější slané i sladké braborové kaše vyzkoušet.
Úprava jídel zemákových 1880, autorka Hanna Dumková.Historický recept na pravé moravské dvojité koláče
[ téma: 1929, pečení, recepty, koláče ]Dali byste si výborné domácí moravské koláčky, jaké kdysi pekly naše prababičky? Můžete si je zkusit sami upéct podle podrobného receptu z roku 1929.
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autorka Anuše Kejřová.Historický recept na chutné uskladnění jablek přes celou zimu
[ téma: 1901, recepty, jablka, zima ]Jak uskladnit jablka, aby vám vydržela celou zimu a k tomu se z nich navíc stala zajímavá dobrota? Zkuste to podle receptu našich prababiček na uchování jablek z roku 1901.
Česká hospodyně 1901, autor neuveden.Jak zdravě jíst? Dodnes platné moudré rady našich prababiček
[ téma: 1873, jídlo, zdraví, pravidla ]Pro zachování svého zdraví je potřeba dávat si nejen pozor na to jaké jídlo jíte, ale také kdy a jak ho konzumujete. Historický článek z roku 1873 má pro vás několik užitečných rad, kterými je dobré řídit se i dnes.
Dívka v domácnosti 1873, autor Tom J. Ronek.Vegetariánství: co jíst, abychom ušetřili peníze a pomohli svému zdraví
[ téma: 1907, vegetariánství, zdraví, peníze, potraviny ]Zajímá vás, jak ušetřit peníze za jídlo a přitom nijak nepoškozovat své zdraví nedostatkem důležitých látek? Podle článku z roku 1907 skvělou volbou rostlinná strava.
Česká hospodyně 1907, autor neuveden.Recepty na dokonale připravené skopové maso podle našich prababiček
[ téma: 1903, ovce, recepty, skopové ]Jakému masu se říká skopové a jak ho dokonale připravit, to vám prozradí historický článek z roku 1903.
Česká hospodyně 1903, autorka Marie Součková.Recept, který si vyžádala válka: chléb ze slámy
[ téma: 1915, chléb, peníze, zdraví ]Když v době války dochází všechny suroviny, zkouší se pro nasycení obyvatel i vojáků všechno možné. Článek z roku 1915 vás seznámí s pokusy péct chléb ze slámy.
Česká hospodyně 1915, autor neuveden.Recept na domácí ovocné víno z rynglí podle našich prababiček
[ téma: 1905, víno, alkohol, ryngle ]Jak doma vyrobit výborné ovocné víno z rynglí? To vám prozradí článek z roku 1905.
Česká hospodyně 1905, autor neuveden.