Borůvky a brusinky: tři desítky zapomenutých receptů na jejich zpracování
[ téma: 1884, borůvky, brusinky, zavařování ]Chodíte do lesa na čerstvé borůvky a brusinky? Zkuste si je připravit podle našich historických receptů z roku 1884. Borůvky podle nich můžete nejrůznějším způsobem zavařovat, dělat z nich omáčky, koláče nebo třeba i borůvkové víno či likér.
Ovoce, užití jeho v domácnosti a kuchyni 1884, autor Hanna Dumková.Zapomenuté recepty na bramorové jitrnice
[ téma: 1880, recepty, brambory, koláče ]Máte rádi jitrnice a chtěli byste je ochutnat v méně známé podobě? Zkuste si připravit výborné bramborové jitrnice podle receptů z roku 1880.
Úprava jídel zemákových 1880, autorka Hanna Dumková.Triky našich prababiček na dokonale upečené maso
[ téma: 1912, pečení, maso ]Chtěli byste si pochutnat na dokonale upečeném mase? Zkuste se při jeho pečení řídit návodem z roku 1912, podle kterého v troubě připravovaly maso už naše prababičky.
Česká hospodyně 1912, autor neuveden.Sůl, tajemná a nezbytná součást našeho jídelníčku
[ téma: 1902, kuchyně, sůl ]Jak se již malé děti učí z pohádek, tak sůl je nad zlato. Ale je to skutečně tak? Mnoho zajímavého o kuchyňské soli vám prozradí historický článek z roku 1902.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.Recepty na dokonale upečenou drůbež podle našich prababiček
[ téma: 1903, recepty, vaření, kuře ]Rádi si pochutnáváte na skvěle upečeném kuřátku s křupavou zlatou kůrčičkou? Máme pro vás recepty z roku 1903, podle kterých si ho můžete připravit. Teď už zbývá jen sehnat kuře podobné kvality, jaká se tehdy prodávala.
Česká hospodyně 1903, autorka Marie Součková.Z jaké smetany se nejlépe ušlehá šlehačka?
[ téma: 1905, šlehačka, smetana ]Máte rádi krásně ušlehanou šlehačku? Historický článek z roku 1905 vám poradí, jak hustá a tučná smetana je ke šlehání nejlepší.
Česká hospodyně 1905, autor neuveden.Melounová polévka, melounová zmrzlina a další historické recepty z melounu
[ téma: 1884, meloun, melouny ]Máte rádi meloun a chtěli byste ho ochutnat v nějaké dnes méně známé úpravě? Zkuste to podle našich historických receptů z roku 1884, které vám přinášíme.
Ovoce, užití jeho v domácnosti a kuchyni 1884, autor Hanna Dumková.Co s meruňkami? 40 meruňkových receptů z doby našich prababiček
[ téma: 1884, ovoce, meruňky ]Máte velkou sklizeň meruněk a hledáte nápady jak je zpracovat? Máme pro vás 40 historických receptů z roku 1884, podle kterých můžete meruňky péct, nakládat či sušit, můžete z meruněk také udělat omáčku, knedlíky, buchty nebo ježka. Můžete vyzkoušet i zmrzlinu, víno nebo likér.
Ovoce, užití jeho v domácnosti a kuchyni 1884, autor Hanna Dumková.Jak připravit pravý vlašský salát? Historický recept vám jeho správné složení prozradí
[ téma: 1906, salát, recept ]Milujete vlašák nebo-li vlašský salát? Zkuste si ho připravit podle historického receptu z roku 1906 a zjistíte, že to co se dnes vydává za vlašský salát už nemá s jeho původní podobou moc společného.
Česká hospodyně 1906, autor neuveden.Koření našich babiček aneb co by vám nemělo chybět v kuchyni
[ téma: 1873, koření, kuchařka, vaření ]Zajímá vás, jaké koření se dalo najít v kuchyni našich babiček a prababiček, odkud pocházelo a k čemu se používalo? To vše vám popíše historický článek z roku 1873.
Dívka v domácnosti 1873, autor Tom. J. Ronek.