Články na téma: ČESKÁ KUCHYNĚ

Tématu „česká kuchyně“ odpovídá celkem 22 článků, zobrazena 2. strana výsledků:


Rady našich babiček co pěstovat na malé zahrádce: Máte malou zahrádku nebo třeba i jen větší…

Rady našich babiček co pěstovat na malé zahrádce

14. 03. 2019: Máte malou zahrádku nebo třeba i jen větší truhlík na balkoně a chtěli byste si tam vypěstovat něco…
Česká hospodyně 1904, autor neuveden.
Triky našich prababiček na výběr nejlepších brambor: Zajímá vás, jak si naše prababičky vybíraly…

Triky našich prababiček na výběr nejlepších brambor

05. 03. 2020: Zajímá vás, jak si naše prababičky vybíraly nejlepší brambory na vaření do své kuchyně? A jak už tehdy…
Česká hospodyně - 1919, autor neuveden.
Restaurace, kde už před 110 lety hosty místo číšníků obsluhovaly stroje: Trápí vás pomalá obsluha v restauraci? Článek…

Restaurace, kde už před 110 lety hosty místo číšníků obsluhovaly stroje

27. 07. 2019: Trápí vás pomalá obsluha v restauraci? Článek z roku 1909 vám přiblíží technické řešení, díky kterému už…
Česká hospodyně 1909, autor neuveden.
Není nůž jako nůž (PR): Těžko byste hledali všestrannější nástroj,…

Není nůž jako nůž (PR)

04. 09. 2019: Těžko byste hledali všestrannější nástroj, než je nůž. Najdeme jej v každé kuchyni. Mažeme s ním (chleba),…
Recept na medové pivo, aneb jak naši pradědové kdysi obcházeli zákaz domácího vaření piva: Za doby první světové války bylo zakázáno…

Recept na medové pivo, aneb jak naši pradědové kdysi obcházeli zákaz domácího vaření piva

témata: 1917, pivo, med
16. 02. 2019: Za doby první světové války bylo zakázáno vařit si doma pivo. Ale protože žízeň je věčná... tak pro vás…
Česká hospodyně 1917, autor neuveden.
Historické recepty na pravé francouzské, americké, berlínské a hanácké brambory: Nevíte co uvařit k obědu? Zkuste jeden z…

Historické recepty na pravé francouzské, americké, berlínské a hanácké brambory

26. 04. 2020: Nevíte co uvařit k obědu? Zkuste jeden z bramborových receptů z roku 1919, které vám přinášíme. Můžete…
Česká hospodyně - 1919, autor neuveden.
Měli bychom se bát svítícího masa?: Víte, proč někdy syrové maso ve tmě samo…

Měli bychom se bát svítícího masa?

26. 02. 2020: Víte, proč někdy syrové maso ve tmě samo světélkuje? Článek z roku 1919 vám vysvětlí jak k takovému úkazu…
Česká hospodyně - 1919, autor neuveden.
Jak správně a zdravě větrat? Zkuste to podle dodnes platných rad dávných lékařů: Větráte často nebo dokonce pořád? Nebo naopak…

Jak správně a zdravě větrat? Zkuste to podle dodnes platných rad dávných lékařů

06. 12. 2019: Větráte často nebo dokonce pořád? Nebo naopak preferujete všechna okna zavřená a pořádně utěsněná? Článek…
Česká hospodyně 1903, autor Jos. Lisy.
Jak v klidu zvládnout přípravy na Vánoce? Nechte si poradit od našich prababiček: Vánoce by měly být svátky klidu a pohody,…

Jak v klidu zvládnout přípravy na Vánoce? Nechte si poradit od našich prababiček

21. 12. 2019: Vánoce by měly být svátky klidu a pohody, přesto bývají především pro ženy obdobím velkého stresu a…
Česká hospodyně 1914, autor neuveden.
Moderní metody, které naše prababičky používaly při chovu králíků: Chov králíků se stal počátkem minulého…

Moderní metody, které naše prababičky používaly při chovu králíků

témata: 1909, králíci, chov
24. 07. 2019: Chov králíků se stal počátkem minulého století velmi populární. Článek z roku 1909 vás podrobně seznámí s…
Česká hospodyně 1909, autor Anna Fenclova.
Články na téma „česká kuchyně“ (celkem 22):
Listování: předcházející  | 1 [ 2 ]  3 další
Celkem 3 stránky, zobrazit první nebo poslední stránku.