Články na téma: PEČENÍ

Tématu „pečení“ odpovídá celkem 120 článků, zobrazena 6. strana výsledků:


Jak správně topit uhlím?: Topíte doma uhlím? V tom případě určitě…

Jak správně topit uhlím?

témata: 1910, uhlí, topení, teplo
30. 11. 2018: Topíte doma uhlím? V tom případě určitě oceníte návod z roku 1910, který vám poradí jaký přesný postup je…
Česká hospodyně 1910, autor neuveden.
Historické recepty na jídla z hovězího masa a tipy našich prababiček jak poznat kvalitní hovězí: Kvalitní maso je základ skvělého jídla.…

Historické recepty na jídla z hovězího masa a tipy našich prababiček jak poznat kvalitní hovězí

27. 10. 2017: Kvalitní maso je základ skvělého jídla. Přinášíme vám užitečné rady z roku 1929 ohledně nákupu i…
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autorka Mar.
Recept na domácí chléb z roku 1883 a popis rozdílů mezi různými druhy chleba: Milujete chuť a vůni čerstvého chleba? Víte,…

Recept na domácí chléb z roku 1883 a popis rozdílů mezi různými druhy chleba

04. 03. 2022: Milujete chuť a vůni čerstvého chleba? Víte, kdy se při zadělávání těsta na chléb používá kvásek a kdy…
Česká kuchařka - 1883, autorka Hanna Dumková.
Zakázaná jídla z celého světa: vepřové maso, ale třeba také ryby nebo kachna: Že muslimové nejedí vepřové maso je všeobecně…

Zakázaná jídla z celého světa: vepřové maso, ale třeba také ryby nebo kachna

témata: 1920
23. 05. 2023: Že muslimové nejedí vepřové maso je všeobecně známé. Zajímá vás ale, jaká další jídla jsou v jiných…
Lidové noviny - 1920, autor neuveden.
Jídelníček na celý týden a historické recepty, například na listové těsto : Zkusíte si připravit domácí listové těsto,…

Jídelníček na celý týden a historické recepty, například na listové těsto

14. 02. 2018: Zkusíte si připravit domácí listové těsto, nákyp z nudlí nebo maso podle receptů našich babiček? K tomu pro…
Hvězda čsl. paní a dívek 1929, autor neuveden.
Recepty našich prababiček na poctivé bramborové knedlíky s masem: Máte rádi bramborové knedlíky na slano? Máme tu…

Recepty našich prababiček na poctivé bramborové knedlíky s masem

05. 08. 2018: Máte rádi bramborové knedlíky na slano? Máme tu pro vás řadu receptů na bramborové knedlíky z roku 1910,…
Česká hospodyně 1910, autor neuveden.
Jaký byl kdysi život šlechtických dětí? Zcela jiný, než jaký byste čekali: V minulosti nebyl život dětí šlechticů tak…

Jaký byl kdysi život šlechtických dětí? Zcela jiný, než jaký byste čekali

04. 12. 2018: V minulosti nebyl život dětí šlechticů tak idylický a bezstarostný, jak si možná myslíte a jak ho v případě…
Illustrovaný svět 1903, autor K. M.
Historický recept na výborný chléb pečený na anglický způsob: I naše prababičky rády ochutnaly něco méně…

Historický recept na výborný chléb pečený na anglický způsob

témata: 1908, chléb, anglie
01. 10. 2019: I naše prababičky rády ochutnaly něco méně zvyklého, než co se jedlo běžně. Jedna z takových věcí je…
Česká hospodyně 1908, autor neuveden.
Plesnivý chléb: musí se vždy vyhodit, nebo ho lze i nadále jíst?: Musí se plesnivý chléb ihned vyhodit, nebo je…

Plesnivý chléb: musí se vždy vyhodit, nebo ho lze i nadále jíst?

11. 09. 2019: Musí se plesnivý chléb ihned vyhodit, nebo je možné ho i po napadení plísní nějak využít nebo dokonce…
Česká hospodyně 1908, autorka Vlasta Eckertova.
Recepty na dokonale připravené skopové maso podle našich prababiček: Jakému masu se říká skopové a jak ho dokonale…

Recepty na dokonale připravené skopové maso podle našich prababiček

18. 10. 2019: Jakému masu se říká skopové a jak ho dokonale připravit, to vám prozradí historický článek z roku 1903.
Česká hospodyně 1903, autorka Marie Součková.
Články na téma „pečení“ (celkem 120):
Listování: předcházející  | 4 | 5 [ 6 ]  7 | 8 další
Celkem 12 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.