Kolorovaná fotografie: Příprava oběda.
námi kolorovaná verze historického snímku:
původní černobílá verze obrázku:
snímek byl použit v článku:
Co se před 100 lety jedlo v březnu? Jaké maso se vařilo nejčastěji a jak to tehdy bylo s ovocem a zeleninou?
Česká kuchyně a vznik Československa: jak se české jídlo změnilo po roce 1918
Dokonalá manželka a hospodyňka podle našich pradědečků
Historické recepty na rychlé uzení masa bez kouře
Měli bychom se bát svítícího masa?
Nedělejte při vaření zbytečné chyby a vyzkoušejte rady zkušených kuchařek
Polévka se syrovým masem - zázračný recept našich prababiček pro rychlé uzdravení
Pravé americké recepty z dob našich prababiček a navíc jídelníček na celý týden
Recept na dokonalou domácí majonézu
Recepty našich prababiček na výborné omáčky k masu
Rok 1894: Recepty na poctivé polévky z doby našich prababiček
Rok 1899: Jak při péči o domácnost šetřit peníze a zbytečně neutrácet?
Rok 1903: Kdy stát konečně začne kontrolovat a trestat prodej nekvalitních a falšovaných potravin?
Rok 1904: Nehoda, která stála život mladou kuchařku a málem zabila i druhou
Rok 1923: Příčina rakoviny? Příliš kvalitní jídlo!
Triky našich prababiček na dokonale upečené maso
Už naše prababičky věděly, že nakupovat levné zboží se nevyplatí
Všeho moc škodí aneb dokonalá hospodyňka podle našich prababiček