Historické články: RECEPTY, VAŘENÍ A JÍDLO

Historický recept na výborný chléb pečený na anglický způsob: I naše prababičky rády ochutnaly něco méně…
I naše prababičky rády ochutnaly něco méně zvyklého, než co se jedlo běžně. Jedna z takových věcí je například speciální anglický chléb, pečený v plechových formách. Celý postup na anglických chléb vám přiblíží recept z roku 1908.
Česká hospodyně 1908, autor neuveden.
Báječné sladké tvarohové recepty z doby našich prababiček: Tvarohový koláč, nudle, nákyp, knedlíky a…

Báječné sladké tvarohové recepty z doby našich prababiček

[ téma: 1907, tvaroh, koláče, buchty ]
Tvarohový koláč, nudle, nákyp, knedlíky a další sladké pečené dobroty z doby našich prababiček si můžete zkusit připravit podle receptů z roku 1907.
Česká hospodyně 1907, autor neuveden.
Jak na ideální vyhřátí trouby pro pečení koláčů a buchet? Zkuste to podle našich prababiček: Pro dokonale upečené koláče, buchty, pečivo…

Jak na ideální vyhřátí trouby pro pečení koláčů a buchet? Zkuste to podle našich prababiček

[ téma: 1907, pečení, trouba, teplota ]
Pro dokonale upečené koláče, buchty, pečivo nebo i dorty je správná teplota trouby mimořádně důležitá. Přinášíme vám postup, jak to dělaly naše prababičky v roce 1907. Uvidíte, že se jejich triky mohou uplatnit i v dnešní moderní kuchyni.
Česká hospodyně 1907, autor neuveden.
Vyrobte si domácí uzeniny (PR): Omrzely vás uzeniny kupované v obchodních…

Vyrobte si domácí uzeniny (PR)

Omrzely vás uzeniny kupované v obchodních řetězcích? Nechcete je kupovat ani u řezníka? Co naplat, vlastně vyrobené potraviny jsou stejně nejlepší, protože přesně víte, co v nich je a jak byly připraveny.
Zapomenuté triky dávných kuchařek a jejich vysvětlení: Hledáte dokonalost v kuchyni? Ať už chcete upéct…

Zapomenuté triky dávných kuchařek a jejich vysvětlení

[ téma: 1907, kuchyně, triky ]
Hledáte dokonalost v kuchyni? Ať už chcete upéct skvělé maso se šťávou nebo získat silný vývar, tak se zkuste při vaření řídit podle užitečných rad z doby našich prababiček. Popíše vám je historický článek z roku 1907.
Česká hospodyně 1907, autor Prof. Stříteský.
Recept na domácí pralinky a další sladké dobroty z přelomu minulého století: Mlsáte rádi něco sladkého? Zkuste ochutnat…

Recept na domácí pralinky a další sladké dobroty z přelomu minulého století

[ téma: 1908, sladkosti, cukroví, bonbony ]
Mlsáte rádi něco sladkého? Zkuste ochutnat domácí pralinky, vandlíčky, košíčky nebo rovnou dort podle receptů z roku 1908 a určitě nebudete litovat.
Česká hospodyně 1908, autor neuveden.
Plesnivý chléb: musí se vždy vyhodit, nebo ho lze i nadále jíst?: Musí se plesnivý chléb ihned vyhodit, nebo je…

Plesnivý chléb: musí se vždy vyhodit, nebo ho lze i nadále jíst?

[ téma: 1908, chléb, plíseň, zdraví, šetrnost ]
Musí se plesnivý chléb ihned vyhodit, nebo je možné ho i po napadení plísní nějak využít nebo dokonce normálně jíst? Historický článek z roku 1908 vám v této otázce pomůže, ale zda se tím budete řídit je už jen na vás.
Česká hospodyně 1908, autorka Vlasta Eckertova.
Nakládaný karfiol aneb historické recepty na nakládaný květák: Máte rádi květák a chtěli byste si ho zkusit…

Nakládaný karfiol aneb historické recepty na nakládaný květák

[ téma: 1911, květák ]
Máte rádi květák a chtěli byste si ho zkusit připravit v nějaké méně známé variantě? Článek z roku 1911 vám nabídne dva dobové recepty na jeho nakládání.
Česká hospodyně 1911, autor neuveden.
Hovězí polévky: recepty na dokonalé zavářky podle našich prababiček: Máte rádi poctivou domácí polévku s dokonalou…

Hovězí polévky: recepty na dokonalé zavářky podle našich prababiček

[ téma: 1911, polévky, vaření ]
Máte rádi poctivou domácí polévku s dokonalou zavářkou? Máme pro vás recepty z roku 1911 na zavářky, podle kterých vařily polévky naše prababičky.
Česká hospodyně 1911, autor neuveden.
Ovocné víno: recept na výrobu kvašeného ovocného moštu z roku 1911: Jaký je rozdíl mezi výrobou klasického a…

Ovocné víno: recept na výrobu kvašeného ovocného moštu z roku 1911

[ téma: 1911, ovoce, víno, alkohol ]
Jaký je rozdíl mezi výrobou klasického a ovocného vína? To vám spolu s podrobným návodem na přípravu kvašeného ovocného moštu prozradí historický recept z roku 1911.
Česká hospodyně 1911, autor neuveden.
Listování: předcházející  | 19 | 20 [ 21 ]  22 | 23 další
Celkem 40 stránek, zobrazit první nebo poslední stránku.


Všechny historické články jsou 100% reálné! Zveřejňujeme je tak, jak byly napsány v době původního vydání.
V historických článcích nejsou prováděny žádné jazykové úpravy podle dnešního pravopisu.

Námi vydávané historické texty, fotografie a obrázky pocházejí z právně volných zdrojů.

Upozorňujeme, že na naši digitalizaci historických zdrojů a kolorování fotografií se již autorská ochrana vztahuje!
Pokud od nás chcete nějaký obsah přebírat, tak nás prosím nejdříve kontaktujte pro domluvení podmínek. Děkujeme za pochopení.

© 2011 - 2024 Bejvávalo.cz
ISSN 2570-690X

Magazín Bejvávalo.cz je již od počátů svého fungování v roce 2011 provozován
na originálním redakčním systému z dílny Perpetum web design.