I naše prababičky rády ochutnaly něco méně zvyklého, než co se jedlo běžně. Jedna z takových věcí je například speciální anglický chléb, pečený v plechových formách. Celý postup na anglických chléb vám přiblíží recept z roku 1908.
Česká hospodyně 1908, autor neuveden.Báječné sladké tvarohové recepty z doby našich prababiček
[ téma: 1907, tvaroh, koláče, buchty ]Tvarohový koláč, nudle, nákyp, knedlíky a další sladké pečené dobroty z doby našich prababiček si můžete zkusit připravit podle receptů z roku 1907.
Česká hospodyně 1907, autor neuveden.Jak na ideální vyhřátí trouby pro pečení koláčů a buchet? Zkuste to podle našich prababiček
[ téma: 1907, pečení, trouba, teplota ]Pro dokonale upečené koláče, buchty, pečivo nebo i dorty je správná teplota trouby mimořádně důležitá. Přinášíme vám postup, jak to dělaly naše prababičky v roce 1907. Uvidíte, že se jejich triky mohou uplatnit i v dnešní moderní kuchyni.
Česká hospodyně 1907, autor neuveden.Vyrobte si domácí uzeniny (PR)
Omrzely vás uzeniny kupované v obchodních řetězcích? Nechcete je kupovat ani u řezníka? Co naplat, vlastně vyrobené potraviny jsou stejně nejlepší, protože přesně víte, co v nich je a jak byly připraveny.
Zapomenuté triky dávných kuchařek a jejich vysvětlení
[ téma: 1907, kuchyně, triky ]Hledáte dokonalost v kuchyni? Ať už chcete upéct skvělé maso se šťávou nebo získat silný vývar, tak se zkuste při vaření řídit podle užitečných rad z doby našich prababiček. Popíše vám je historický článek z roku 1907.
Česká hospodyně 1907, autor Prof. Stříteský.Recept na domácí pralinky a další sladké dobroty z přelomu minulého století
[ téma: 1908, sladkosti, cukroví, bonbony ]Mlsáte rádi něco sladkého? Zkuste ochutnat domácí pralinky, vandlíčky, košíčky nebo rovnou dort podle receptů z roku 1908 a určitě nebudete litovat.
Česká hospodyně 1908, autor neuveden.Plesnivý chléb: musí se vždy vyhodit, nebo ho lze i nadále jíst?
[ téma: 1908, chléb, plíseň, zdraví, šetrnost ]Musí se plesnivý chléb ihned vyhodit, nebo je možné ho i po napadení plísní nějak využít nebo dokonce normálně jíst? Historický článek z roku 1908 vám v této otázce pomůže, ale zda se tím budete řídit je už jen na vás.
Česká hospodyně 1908, autorka Vlasta Eckertova.Nakládaný karfiol aneb historické recepty na nakládaný květák
[ téma: 1911, květák ]Máte rádi květák a chtěli byste si ho zkusit připravit v nějaké méně známé variantě? Článek z roku 1911 vám nabídne dva dobové recepty na jeho nakládání.
Česká hospodyně 1911, autor neuveden.Hovězí polévky: recepty na dokonalé zavářky podle našich prababiček
[ téma: 1911, polévky, vaření ]Máte rádi poctivou domácí polévku s dokonalou zavářkou? Máme pro vás recepty z roku 1911 na zavářky, podle kterých vařily polévky naše prababičky.
Česká hospodyně 1911, autor neuveden.Ovocné víno: recept na výrobu kvašeného ovocného moštu z roku 1911
[ téma: 1911, ovoce, víno, alkohol ]Jaký je rozdíl mezi výrobou klasického a ovocného vína? To vám spolu s podrobným návodem na přípravu kvašeného ovocného moštu prozradí historický recept z roku 1911.
Česká hospodyně 1911, autor neuveden.