Jak vypadaly a fungovaly první vojenské nafukovací čluny
[ rubrika: Válka, zbraně a vojenství | téma: 1905 ]Nafukovací čluny zná každý. Možná vás ale překvapí, jak starý tento vynález je a jak vypadaly první nafukovací čluny používané armádou. Popíše vám je článek z roku 1905.
Epocha 1905, autor —a.Étienne de Silhouette - ministr financí, díky kterému vznikla nová móda a umění
[ rubrika: Významné osobnosti | téma: 1902, francie, umění, móda ]Většina politiků touží zapsat se do dějin a nikdy nebýt zapomenut. Jak vám ukáže článek z roku 1902, tak jednomu dávnému francouzskému politikovi se to povedlo vskutku zvláštním způsobem. Jeho jméno je skutečně známé až do dnešní doby.
Epocha 1902, autor E. L.Ve kterých zemích se peče chléb hmyzu, kůry stromů nebo mechu?
[ rubrika: Recepty, vaření a jídlo | téma: 1902, chléb, recept, pečení ]Máte rádi chléb a nebojíte se experimentovat? Historický článek z roku 1902 prozradí, na do jakých částí světa vyrazit pro chléb velmi nevšedních chutí.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.Jaký byl rozdíl mezi ideální ženou u nás, ve Franci a v Anglii?
[ rubrika: Rodina, móda a životní styl | téma: 1902, žena, rodina, domácnost, umění ]Zajímá vás odpověď na tuto otázku? Dozvíte se jí v historickém článku z roku 1902.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.Jedinečná turistická atrakce - výtah, který vás doveze až na vrchol hory
[ rubrika: Architektura a stavebnictví | téma: 1905, výtah, hora, švýcarsko, turistika ]Milujete pobyt v přírodě a výhledy do okolí, ale nechce se vám kvůli tomu šlapat na vysoký kopec? Článek z roku 1905 vám popíše originální způsob, jak si s tím poradili ve Švýcarsku - rekordní a dodnes funkční Hammetschwandský výtah.
Epocha 1905, autor —a.Jak se vyrábí margarín a jaká má zdravotní rizika
[ rubrika: Recepty, vaření a jídlo | téma: 1910, jídlo, margarin, máslo, cena ]Chutná vám víc klasické poctivé máslo, nebo jste příznivci margarínů? Historický článek z roku 1910 vám podrobně popíše, jak se tehdy margaríny vyráběly a jaká byla s jejich konzumací spojená rizika.
Česká hospodyně 1910, autor neuveden.O kráse českých lesů, která vše přetrvá
[ rubrika: Životní prostředí, příroda a zemědělství | téma: 1904, krajina, příroda, lesy ]Máte rádi českou přírodu a navštěvujete rádi les? Přečtěte si, jak tento náš skutečný národní poklad obdivovali naši předci v roce 1904. Vážíme si ho dnes stejně?
Český svět 1904, autor neuveden.Historické recepty na přípravu zvěřiny
[ rubrika: Recepty, vaření a jídlo | téma: 1902, recepty, lov, zvěřina ]Máte rádi zvěřinu? Máme pro vás historické recepty z roku 1902 na přípravu srnčího masa, koroptví, divokých kachen a hus. Vyzkoušejte a ochutnejte, určitě nebudete litovat!
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.Zaručený historický recept proti vypadávání vlasů a holohlavosti
[ rubrika: Lékařství a zdraví | téma: 1902, holohlavost, vlasy, hlava ]Trápí vás vypadávání vlasů nebo dokonce holohlavost? Přinášíme vám řešení, které prý v roce 1902 s tímto problémem zaručeně pomáhalo mužům i ženám.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.Liebigův masový výtažek, kdysi nepostradatelná pomůcka většiny hospodyněk
[ rubrika: Recepty, vaření a jídlo | téma: 1902, jídlo, maso, potraviny ]Používáte pro vaření nejrůznější polotovary a pomůcky? Jednu kdysi populární vám představí článek z roku 1902.
Česká hospodyně 1902, autor neuveden.