Historický obrázek: Pečení chleba v peci.
snímek je použit v článku:
Historie přípravy chleba od úplných začátků až do dnes
Chléb s masovou náplní, pochoutka z dob našich prababiček
Chléb: levná a přitom účinná přírodní dezinfekce
Jak je možné opít se čerstvým chlebem
Jak se kdysi obchodovalo s tvrdým pečivem
Jak se před 110 lety pekl chléb v tehdejší moderní průmyslové pekárně
Jak se určuje kvalita mouky? Je to složitější, než se může zdát
Jak si připravit dokonalý kvásek a upéct výborný domácí chléb?
Jednoduchý trik pro upečení chleba s dokonalou kůrkou
Plesnivý chléb: musí se vždy vyhodit, nebo ho lze i nadále jíst?
Proč bychom měli jíst nový zdravotní vápenatý chléb
Příprava a pečení chleba: umění, staré tisíce let
Recept na domácí chléb z roku 1883 a popis rozdílů mezi různými druhy chleba
Recept na domácí sladový chléb podle našich prababiček
Recept, který si vyžádala válka: chléb ze slámy
Rok 1911: Chléb s přídavkem krve: ano, nebo ne?
Rok 1916: Jak válka změnila kvalitu a cenu chleba v obchodech
Rok 1932: Chléb, který přivedl celou vesnici na mizinu
Rok 1936: Bílý chléb je zdraví škodlivý, tvrdí francouzští vědci
Ve kterých zemích se peče chléb hmyzu, kůry stromů nebo mechu?
Vyprodané sirky, které skončily bojem o oheň po celém městě
Zákon, zakazující pečení chleba z pšeničné mouky a omezující výrobu cukrovinek
Zapomenutý trik, který zabraňuje plesnivění chleba
historický obrázek si můžete prohlédnout i v kolorizované verzi